divendres, 22 d’abril del 2011

Diada de Sant Jordi

Sant Jordi és el patró de Catalunya i en aquesta diada se celebra el dia de la Rosa i el Llibre, per a molts catalans, el dia dels enamorats.

Tots els carrers i places dels pobles i ciutats catalanes s’omplen de parades de llibres i roses. Tot i que no és un dia de festa laboral, la gent envaeix els carrers per passejar i viure aquesta jornada tan tradicional.

La tradició de regalar roses prové de l’Edat Mitjana. Al palau de la Generalitat s’obsequiava amb una rosa a les dones que assistien a missa a la capella de sant Jordi.



La rosa vermella, símbol de la passió, i l’espiga que l’acompanya, símbol de fertilitat, fa que sigui el millor obsequi per a la enamorada, però actualment també es regala a altres éssers estimats.



Per altra banda, el 23 d’abril és el Dia Mundial del Llibre. Així doncs, a Catalunya, aquesta jornada esdevé el dia dels enamorats on els enamorats es regalen llibres i roses.

dimarts, 19 d’abril del 2011

Els fills son com els pares?

Diuen que amb les actituds que un nen o una nena té a  l'escola, molts professors saben com son els pares, encara que no els hagin vist mai.

Els fills copien les nostres conductes,  en són una rèplica.

És millor doncs que pensem el què fem, el què diem, com actuem...ja que aquestes actituds nostres es traslladen cap als nostres fills. I si no, mireu aquest vídeo:


dilluns, 18 d’abril del 2011

La importància de cinturó de seguretat

De vegades creiem que el cinturó de seguretat és una "xorrada". Quan érem petits anàvem tots a la maleta del cotxe, apilats als seient del darrera, sense seguretat, sense pensar en res...i ningú s'alarmava. Eren naturals i normals els desplaçaments massius per anar a la piscina, baixar al riu o anar a casa de.....
Ara les coses han canviat, les normes són diferents però en ocasions fem veure que no és tant important el cinturó..però relament és un estri que ens salva la vida, que protegeix el més important que tenim.

Us deixo un vídeo sense paraules i que expressa molt bé el que representa el cinturó de seguretat a nivell personal i a nivell familiar. Està penjat al you tube com el millora anunci de cinturons de seguretat que han fet mai. Paga la pena veure'l i reflexionar sobre el tema. Al menys cada vegada que pugem en un vehicle, o que hi pugem als nostres fills.


dimecres, 13 d’abril del 2011

El bebè que mama


Va néixer l'Agost de 2009 a Alacant i es va començar a vendre a les botigues l'octubre d'aquell mateix any.

Semblava que ja s'ho havien inventat tot: el bebè que plora, el que es fa pipí... però no: ens faltava el bebè que mama.

I gairebé dos anys després, la polèmica surt al mercat, però no aquí, no! als Estas Units.

I jo em pregunto: n'hi ha per tant? Què en penseu?

dilluns, 11 d’abril del 2011

Benvinguts al blog de sortirambnens!

Sortir amb nens és com un mini google infantil on trobareu totes les activitats relacionades amb activitats infantils i familiars per fer dins i fóra de casa.