dilluns, 21 de novembre del 2011

Son només dos minuts!

Resposta de les persones que aparquen en un espai reservat per a minusvàlids: Son només dos minuts!

He arribat a veure una discussió entre una dona amb crosses i amb tot el dret a aparcar en un espai reservat per a persones amb minusvalia i una dona que anava a un Centre Comercial al·legant: "només son 2 minuts"

Havia aparcat en aquest espai reservat,  una persona amb bona mobilitat, bona salut i molt poca educació. I tenint davant una persona afectada hi seguia insistint: "Son només 2 minuts".  Evidentment no va retirar el seu vehicle.

També he vist un seguit d' aparcaments buits en un carrer, i al mig, un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda. Arriba un cotxe sense tiquet i d'una manera gairebé insultant hi aparca.

Ja us ho diré ara perquè no ho intenteu, ja que si els comenteu a aquest tipus de persones incíviques que han aparcat en un espai reservat, la seva resposta és defensiva i sempre hi surt la frase: "Son només dos minuts".

Ho veiem cada dia, a les portes de les escoles, als supermercats, davant les institucions públiques, davant hospitals, farmàcies, ajuntaments.....persones sense cap tipus d'educació que usurpen un espai d'aparcament perquè es troba més aprop d'allà on van i no miren més enllà.
I no els importa, i ni tan sols es qüestionen que una persona que té el dret d'aparcar aquí tingui problemes per moure's i desplaçar-se d'una manera normal.

I aquesta frase: " son només 2 minuts", no es compleix mai ja que sempre s'hi estan més minuts.

I de vegades em plantejo si es manca d'educació, de sensibilitat, de respecte...no ho entenc!

Hem de pensar que aquest distintiu es dóna a persones amb discapacitat que tenen una mobilitat reduïda per diferents raons: malalts cardíacs, gent amb crosses, amb cadira de rodes...i no només hi trobem gent gran sinó també joves, adolescents, adults i nens de tota classe i condició,  i  tenen el dret a aparcar en qualsevol d'aquests espais reservats.

Si a això hi afegim que aparcar en un espai reservat a minusvàlids comporta 2 punts menys al carnet de conduir, podem veure quina classe de persones son aquelles que aparquen en espais reservats: persones amb poc respecte, poca solidaritat, poca educació, molt incivisme i molt egoisme,  entre d'altres adjectius.

És només una reflexió, us portarà només 2 minuts! 

I una altra cosa: si nosaltres ho fem, els nostres fills ho faran quan siguin grans. És aquesta l'educació que els volem donar?